середу, 27 липня 2016 р.

Запрошуємо на зустріч зі Львовом

Львів - одне з найстаріших і найкрасивіших міст нашої країни. В місті понад тисячу проспектів, старовинних вулиць і провулків. Багато архітектурних пам'яток, оригінальних споруд, що репрезентують різні стилі зодчества. Недаремно кажуть, що Львів - це перлина архітектури.
У Львові панує дух середньовіччя. А скільки таємниць, скільки невідомого і цікавого зберігає це місто. Про все це і багато іншого Ви дізнаєтесь, познайомившись з добіркою книг про Львів, які є в фондах читального залу.



І якщо хочеш бути щасливим, як пише поет, то обов'язково повертайся до Львова, бо, що не кажи, а без Львова завжди відчуватимеш духовну спустошеність і свою загубленість у цьому світі, хай навіть він не є твоїм рідним містом.

Кожен може відчути, як симфонія міста робить людину сильнішою і пробуджує у ній усе найкраще, що заклав Господь.

У книзі подано інформацію про понад шість сотень пам'ятників, пам'ятних знаків, художньо - меморіальних дощок та інших пам'яток на території міста Львова та підпорядкованих міській раді населених пунктів (Брюховичі, Винники,Рудно).










Книга урбаністичних есе про колишнє Жовківське передмістя Львова та прилеглі приміські громади, їхніх мешканців, вулиці й кам'яниці та інші особливості цього неповторного міста.












Назва книги певною мірою умовна. Дехто з її героїв завітав до галицької столиці лише раз у житті й то на декілька годин, дехто затримався на кілька тижнів або місяців. Когось щиро запрошували й зустрічали з оркестром, а декого, чесно кажучи, аж ніяк не прагнули бачити, більше того - краще оминув би нас десятою дорогою.






Героями цієї книги є король Данило і блазень Олелько, король Лев і славний бургомістр Зимирович. Львівські відьми, чорти, духи, водяники, скнилівські мудрагелі та сьвірки населяють цю книгу









Відкривши цю книгу, ви матимете змогу поводити козу по старих львівських кнайпах - каварнях, шинках, мордовнях, загуляти на бурхливих балях і бенкетах, засмакувати львівської цьмаги, львівського бровару і послухати веселих штаєрків.








Львів і кава - речі нероздільні. Про давні традиції вживання цього напою, висловлювання відомих людей, секрети приготування кави, захоплюючі легенди, цікаві історії - все це в книзі Ю. Винничука "Таємниці львівської кави".








Книга пропонує мандрівку у світ міцних напоїв. Що пили і як пили в давній Україні, пияцькі звичаї і традиції, народна філософія і веселі трафунки, історія міцних напоїв Галичині та Львові.
А ще ви потрапите за стіл до польської шляхти, помандруєте по українських корчмах і російських кабаках, перехилите шпагатівку з дяками-пиворізами, катранівку - з козаками, рому - в товаристві мочемордія, а цьмагу - із львівськими батярами. Дізнаєтеся, як горілка боронила Львів, та про історію легендарної горілки Бачевського, спадкоємцем традицій якого став Львівський лікеро-горілчаний завод.





Немає коментарів:

Дописати коментар