понеділок, 3 жовтня 2016 р.

З любов'ю про Любов Камінську



В читальному залі ЦБ відбувся вечір-ювілей з нагоди відзначення 85-річчя з дня народження пані Люби Камінської - почесному голові Союзу Українок, жінці шанованій і авторитетній на Стрийщині, громадська робота якої - це маленький подвиг самопожертви в ім'я високих ідеалів.
З перших днів національного відродження початку 90-х років Любов Камінська  твердо і непохитно разом зі своїми посестрами із "Союзу Українок" стала на шлях державотворення. 
Вишивальниця, людина надзвичайно творча і здібна, пані Люба має незаперечний авторитет серед Стриян.

Вела вечір директор Стрийської МЦБС Людмила Яремко.

Вона розповіла про життєвий шлях ювілярки, її громадську і просвітницьку діяльність. Відкриваючи вечір, ведуча надала слово наставнику Клубу греко - католицької інтелігенції о.Степану Кузишину.



Від міської влади ювілярку привітав заступник міського голови Роман Волинець

Пані Люба є учасницею клубу вишивальниць при літературно-мистецькому об'єднанні "Хвилі Стрия", учасницею народної хорової капели "Ватра"  - на цьому наголосив заслужений діяч культури, керівник літературно-мистецького об'єднання "Хвилі Стрия" Віктор Романюк.

Про громадську діяльність Л.Камінської розповіла голова міського осередку Союзу Українок, заступник директора краєзнавчого музею "Верховина" Зеновія  Ханас.

Ювілярку привітала керівник "Школи шляхетних українок", викладач стрийської гімназії Ольга Савчин.







Щирі привітання для п.Люби прозвучали від директора краєзнавчого музею "Верховина" Галини Верес, поетес Лесі Павлів  та Теодори Савчинської -Латик, представників сільських осередків Союзу Українок та ін.

Ювілярку вітає родина.



Музичні вітання прозвучали у виконанні Божени Макіїв, Данила Гринкевича та Богдани Ворони. Концертмейстри Роксолана Романишин та Оксана Загорянська.

На завершення ювілейного вечора п.Любу привітав начальник відділу культури Стрийського міськвиконкому, заслужений працівник культури Богдан Бойко.

Немає коментарів:

Дописати коментар