четвер, 2 березня 2023 р.

ДУХОВНИЙ ПОРТРЕТ "ОТЕЦЬ. ЛЮДИНА. УКРАЇНЕЦЬ: ЛЮБОМИР ГУЗАР."


 «Отець. Людина. Українець», під такою назвою проведено духовний портрет присвячений 90-річчю від дня народження Любомира Гузара у центральній міській бібліотеці ім. М. Шашкевича. Організатори сьогоднішньої події слухачі Університету Третього Віку та працівники бібліотеки.

Модератор заходу - Таїсія Гайдукевич громадська діячка, викладачка Університету Третього Віку м. Стрия. Про Любомира Гузара як священика, його визначну роль у відродженні української греко-католицької церкви розповів отець Володимир з Катедрального Храму Успіння Пресвятої Богородиці. Спогадами з книги «Блаженійший вуйко Любко» розкрила тему Отця як простої Людини зав. відділом обслуговування Надія Черепанин.
«Хто хоче пізнати українця – мусить читати Шевченка» - говорив Любомир Гузар. Це лейтмотив розповіді Таїсії Гайдукевич, яка представила Патріарха української церкви як справжнього українця і патріота. Звучала поезія Тараса Шевченка, Івана Франка, Зеновія Красівського у виконанні працівників бібліотеки, слухачів Університету Третього Віку та духовні пісні у виконанні хору УТВ. Присутні також переглянули документальний фільм «Відомий Українець. Любомир Гузар». На завершення працівники бібліотеки презентували книжкову виставку «Людина, яка чула серцебиття Бога».


Немає коментарів:

Дописати коментар