вівторок, 12 грудня 2023 р.

ШТРИХИ ДО ЛІТЕРАТУРНОГО ПОРТРЕТА. "М'ЯТЕЖНИЙ РОМАНТИК МИКОЛА ХВИЛЬОВИЙ"


 У рамках проведення цьогорічної Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання» в Центральна бібліотека ім. М. Шашкевича Стрийської МЦБС відбувся захід «М’ятежний романтик Микола Хвильовий», присвячений українському прозаїку, поету, публіцисту, політичному діячу Миколі Хвильовому. Ім’я Миколи Хвильового одне з найпомітніших серед блискучих талантів, які започаткували нову українську літературу. Він був фантастично обдарованою людиною, його яскравий, Богом даний талант прозаїка, філософа, публіциста, громадського діяча, спонукали митця активно впливати на перебіг вирішальних для долі України подій.

Ведуча і модератор заходу Таїсія Гайдукевич неординарно, професійно і захоплююче вводила в світ життя і творчості Миколи Хвильового, підібрала цікаві факти, події того часу і його оточення, розповідала про маловідомі факти його життя. Доповнювали розповідь зачитування уривків з творів письменника «Арабески», «Я (Романтика)», «Дорога й ластівка».
Учасники заходу – слухачі Університету Третього віку, бібліотекарі та користувачі емоційно сприйняли захід, обмінювались думками, знайомилися з книгами, які були представлені на виставці «Талант, що прагнув до зірок».




Немає коментарів:

Дописати коментар