пʼятницю, 22 березня 2024 р.

ЛІТЕРАТУРНИЙ КРЕДЕНС "БАРВИ" З МІСТА НОВИЙ РОЗДІЛ


 Поезія – це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати не лише націю, а й об’єднати людство. Сьогодні у Всесвітній день поезії, Центральна бібліотека ім. М. Шашкевича Стрийської МЦБС та її користувачі вітали наших гостей, поетів-земляків Літературний креденс «Барви» з міста Новий Розділ. Вдалося побачити і почути кожного автора особисто, відчути їхні емоції.

Неймовірна Ольга Береза, милі Леся Коржинська та Світлана Король, «вічний революціонер» Михайло Левицький, мотивована Оксана Мельник, досвідчена Марія Ремез, емоційна Наталія Співак, зворушена Тетяна Пундор, стримана Людмила Оприско, неперевершена ведуча, поетка Галина Приріз.
Поетичний альманах «12 КЛЮЧІВ ОСЕНІ» відкрив поезію «барвистих» для стриян з щирим весняним присмаком та теплом своїх сердець. Присутні припали до цілющого джерела поезії, яка запалює душі іскоркою добра, милосердя, мужності та любові до рідного краю.
Модератор зустрічі Галина Приріз зазначила, що саме поезія є рушієм сили волі націй та народів. Найбільшого розквіту нація досягає лише тоді, коли її поетичне серце підкріплене поетичними творіннями її митців. На зустрічі звучала патріотична, лірична поезія, вірші для дітей, політичний гумор.
Завжди приємно отримувати у подарунок цікаві книги, а особливо, коли вони подаровані авторами. Книжкові видання : «Новому Роздолу – 70», «12 ключів осені», Н. Співак «До щему…» та «І повертається світло…», О. Берези «Поза нормою» займуть достойне місце в фондах Центральної бібліотеки ім. М. Шашкевича Стрийської МЦБС.
Директор Стрийської МЦБС Галина Цуцуп та краєзнавиця, громадська діячка, письменниця, поетка Таїсія Гайдукевич подякували за теплу зустріч, надзвичайну, щиру поезію та вручили у подарунок від стриян - книгу «Стрий між двома війнами».
Літературна подія завершилась автограф-сесією та фотосесією із вільним спілкуванням.





Немає коментарів:

Дописати коментар